Actiecomité tegen bedrijvenzone Haandeput protesteert voor gemeenteraad Meulebeke

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Handen Af, het actiecomité tegen de komst van een bedrijvenzone in de Haandeput plande woensdagavond een slotoffensief. Na een kort persmoment wandelde een dertigtal personen richting OC Vondel om er voor aanvang van de gemeenteraad een spandoek en jackpot te overhandigen, maar moest de zaal weer verlaten.

Het actiecomité protesteert al een tijdje tegen de inplanting van een bedrijvenzone in de Haandeput. In het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRUP), zoals het nu voorligt, moeten daarvoor huizen worden onteigend en gesloopt. Meulebeke heeft daartegen zelf al bezwaar aangetekend. De gemeente zegt dat het de provincie was die daarop aandrong. Maar volgens de bevoegde gedeputeerde is dat larie.

De bewoners blijven hoe dan ook fel gekant tegen de komst van het terrein, en hadden een petitieactie opgezet. Ze kwamen de gemeenteraad binnen met een spandoek en een jackpot. Dat bleek echter niet naar de zin van burgemeester Daniël Vanpoucke (CD&V) die politie ontbood om de groep op kordate en beleefde manier te vragen de zaal te verlaten. De actievoerders dropen noodgedwongen af.

Het openbaar onderzoek over het GRUP loopt nog tot maandag. De omwonenden zouden tegen eind deze week hun bezwaren indienen.

(DD/JV)

Actiecomité tegen bedrijvenzone Haandeput protesteert voor gemeenteraad Meulebeke

Bekijk hier de reportage

Actiecomité tegen bedrijvenzone Haandeput protesteert voor gemeenteraad Meulebeke

Bekijk hier de reacties na afloop van de gemeenteraad in Meulebeke

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt, en vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier