Actiecomité Omring Anzegem Niet : ring is niet noodzakelijk

Redactie KW

Het actiecomité Omring Anzegem Niet is niet verrast met de beslissing van de provincie over de mogelijke aanleg van een ring rond Anzegem. Volgens de provincie moet er een ruimtelijk uitvoeringsplan komen waarin plaats voorzien wordt voor de aanleg van de ring. De gedeputeerde van Mobiliteit Patrick Van Gheluwe baseert zich daarvoor op de resultaten van een nieuwe studie die de toekomst van de mobiliteit in Zuid-West-Vlaanderen heeft bestudeerd.

“Wij zijn niet verrast, maar blijven echter wel verbolgen van de manier waarop deze beslissing tot stand is gekomen”, zegt het actiecomité. “Vooral de rol en de werkwijze van het gemeentebestuur, die uiteindelijke deze ring heeft aangevraagd en tot eind vorig jaar actief daaraan heeft meegewerkt, vinden wij bedenkelijk. Daarnaast is er ons inziens geen enkele feitelijk element, in alle uitgevoerde studies, oa MER, tellingen, Interfluvium die aantoont dat deze ring noodzakelijk is”.

Protest

Het actiecomité Omring Anzegem Niet heeft er aan de hand van meer dan 4000 handtekeningen, meer dan 500 bezwaarschriften en de protestacties voor gezorgd heeft dat de uitvoering op de lange baan wordt geschoven en misschien nooit wordt genomen. “Toch worden alle mensen en bedrijven langs het tracé West Alt A nu voor een lange periode gegijzeld omdat uitbreiding en verdere ontwikkeling in de gereserveerde zone onmogelijk worden. Daarom blijven wij protesteren tegen de voortzetting dit dossier”, aldus nog het comité.

Ook de nieuwe partij Visie 2020 zegt dat de aanleg van de ring absoluut niet noodzakelijk is en staat achter de grieven van het actiecomité.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier