Actiecomité is tegen de plaatsing van drie windmolens in Hooglede-Gits

Redactie KW

Een zopas opgericht actiecomité is tegen de mogelijke plaatsing van drie windmolens langs de R32 in Hooglede-Gits. “We zijn niet tegen hernieuwbare energie, wel omdat de nadelige gevolgen van windturbines op zo’n korte afstand van woningen door projectontwikkelaars worden geminimaliseerd.”

Begin volgende week wordt het nieuwe actiecomité “Geen windmolens in Hooglede-Gits” officieel voorgesteld. Het comité startte een petitieactie op tegen de komst van drie windmolens, die het bedrijf W-kracht plant langs de R32.

‘Storend voor omgeving’

“Het actiecomité is spontaan ontstaan toen we kennis hebben genomen van de mileuvergunningsaanvraag”, zegt woordvoerder Willy Phlypo, in Roeselare directeur van de VMS-school. Er is ook een website www.geenwindmolensinhoogledegits.be.

Vooral bewoners van de Gitsbergstraat zijn spontaan lid geworden van het actiecomité, dat inmiddels een brief schreef aan het gemeentebestuur van Hooglede. “De voorziene inplanting is enorm storend voor de omgeving. Dit gebied is landschappelijk waardevol.”

‘Streek is het grote slachtoffer’

“Als dit project wordt gerealiseerd, is de streek het grote slachtoffer. Uit maatschappelijk oogpunt is dit project onaanvaardbaar. De komst van deze windmolens zou een schande voor de streek zijn”, staat in de bezwaarbrief te lezen.

Bezwaarschriften tegen de milieuvergunningsaanvraag kunnen ten laatste tegen donderdagavond 22 maart worden ingediend. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier