Actiecomité in Roeselare zamelt geld in voor Kosovaarse wezen

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Een inzamelactie moet twee Kosovaarse zusjes van vijf en drie jaar uit Roeselare uit de nood helpen. De zusjes verloren hun ouders in een auto-ongeval. Twee familieleden kwamen intussen van Kosovo naar Roeselare om voor de meisjes te zorgen, maar terwijl ze wachten op asiel heeft de familie amper geld om te overleven. Het West-Vlaamse actiecomité ‘Laat ons vrienden’ blijven springt in de bres.

Erona en Rina, vijf en drie jaar hebben sinds juli geen mama, papa en broertje meer. Ook een oma stierf. Ze woonden allen samen in Roeselare. Maar deze vakantie ging het gezin even naar hun thuisland. Op de autosnelweg in Hongarije kwam het tot een frontale botsing met een vrachtwagen. Enkel de zusjes overleefden de klap, maar raakten zwaar gewond.

Menswaardig

Oom Armend en later ook de andere oma kwamen over uit Kosovo om voor de meisjes in Roeselare te zorgen. Zij zijn de dichtste familie die de meisjes nog hebben. Tot hun asielaanvraag is goedgekeurd, mogen ze hier niet werken en moet de familie het stellen met 220 euro aan maaltijdcheques per maand en steun van het OCMW voor de huur en elektriciteit. Frank Wauters (Actiecomité ‘Laat ons vrienden blijven’): “Dat is uiteraard onvoldoende om een menswaardig leven te lijden. Ik denk dat dit gezin nood heeft aan rust en evenwicht en zeker niet aan financiële problemen.”

‘Laat ons vrienden blijven’ hoopt via particulieren, bedrijven en verenigingen geld in te zamelen voor de Kosovaarse familie. Het rekeningnummer is: 363-0255983-40. (Mededeling: Myrtaj)

Actiecomité in Roeselare zamelt geld in voor Kosovaarse wezen

Bekijk hier de reportage

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Maar ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier