Actie voor orgaandonatie in hele provincie

Redactie KW

MET VIDEO – In de hele provincie kon je je afgelopen weekend laten registreren als orgaandonor. Een actie van Soroptimist, een serviceclub van werkende vrouwen. Als donor kan je heel wat levens redden. Dat ondervond Veronique Brouckaert uit Oostkamp. Zij onderging twee jaar geleden een dubbele longtransplantatie. Nu gaat het beter met haar. Gisteren stond ze na jaren eindelijk weer eens op de schaatsen.

Aan anderen een kans geven op een nieuw leven. Daar gaat het om bij orgaandonatie. Zoals bij Veronique Brouckaert uit Oostkamp. Met een levensbedreigende ziekte als mucoviscidose zag haar toekomst er maar somber uit. Twee nieuw longen konden haar redden. Na de transplantatie volgde een zware revalidatie. Veronique neemt nog dagelijks medicatie en ook haar weerstand is nog niet op peil.

Grenzen verleggen

Met een schaatspartijtje verlegde Veronique Brouckaert gisteren haar grenzen Ze wou zo samen met de Soroptimisten zo veel mogelijk mensen aanzetten om hun organen af te staan na hun dood. Ook zijzelf heeft zich trouwens laten registreren.

Bekijk hier de reportage

(BS/BV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier