Actie tegen uitbreiding Stevanstort

Redactie KW

In Lendelede hebben oppositie en buurtbewoners maandag actie gevoerd tegen de uitbreidingsplannen van het Stevanstort. De eigenaar van de stortplaats heeft een vergunning aangevraagd voor de ontginning van klei. De actievoerders vrezen dat hier de komende jaren weer afval in de grond zal gedumpt worden terwijl de gemeente beloofde dat het stort zou sluiten. De huidige exploitatievergunning van het Stevanstort loopt volgend jaar af.

De toekomst van dit weiland, naast het bestaande stort in Lendelede, zorgt voor ongerustheid bij de buurtbewoners. De eigenaar van de stortplaats heef een vergunning aangevraagd om hier klei op te graven, maar dat is slechts de start van nieuwe stortactiviteiten. Dat zeggen de oppositiepartijen uit Lendelede.

De buurtbewoners sluiten zich aan bij de protestactie. De meesten wonen hier nog maar enkele jaren en kregen de belofte dat het stort niet zal uitbreiden. Nationaal Groen-boegbeeld Vera Dua steunt de actie. Zij nam destijds, als minister van Leefmilieu, de beslissing om de vergunning voor het stort op termijn op te schorten.

Nog tot morgen kunnen buurtbewoners bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Het gemeentebestuur moet advies geven aan de provincie over een mogelijke nieuwe vergunning.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier