Actie tegen kasseistenen bij opening vernieuwde dorpskern Kemmel

Redactie KW

Bij de opening van de vernieuwde dorpskern in Kemmel hebben zowat 100 mensen actie gevoerd. Er werd in het dorpscentrum een optocht gehouden met fietsen en rolstoelen en heel wat zwarte ballonnen en zwarte vlaggen. Er werden ook borden opgehangen met opschriften tegen de kasseien

Het dorpscentrum kreeg een nieuw gescheiden rioleringsstelsel, de nutsleidingen werden vernieuwd en de doortocht heringericht met bredere voetpaden. Het wegdek werd ingericht met grote grijsblauwe Belgische kasseistenen. Die liggen er vrij hobbelig bij. Dat zorgde al voor heel wat protest van misnoegde inwoners, omdat de kasseien voor fietsers, rolstoelgebruikers en oudere mensen gevaarlijk hobbelig en glad zijn, zeker als het geregend heeft. Ze zorgen ook voor lawaaihinder als er auto’s en vooral vrachtwagens over rijden.

Comfortstrook

De werkgroep ‘dorpskern Kemmel’ verzamelde al een petitie met 500 handtekeningen tegen de kasseien. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) erkende het probleem en heeft enkele dagen een ‘comfortstrook’ voor fietsers aangelegd in de Reningelststraat die een gewestweg is. Op de kasseien werd een soort kuststof anagebracht. De protesterende werkgroep is matig tevreden met die oplossing, maar vraagt nu ook aan het gemeentebestuur om ook op de Dries en in de Polenlaan een oplossing te zoeken voor de oneffen kasseien. Het schepencollege wil eerst de resultaten van het proefproject in de Reningelststraat afwachten vooraleer een beslissing te nemen.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier