Actie tegen huisjesmelkerij in Interbellumwijk in Oostende

Redactie KW

In Oostende hebben verschillende inspectiediensten vanmorgen een gecoördineerde actie gehouden tegen huisjesmelkerij. Ze vielen daarbij verschillende panden binnen in de Interbellumwijk. De stad wil met de actie de strijd tegen huisjesmelkers opvoeren.

Verschillende woningen in Oostende kregen vanmorgen bezoek van inspecteurs van de wooninspectie, de huisvestingsdienst en de politie. Samen gaan die diensten de strijd aan tegen huisjesmelkers.

Tijdens het onderzoek wordt nagegaan of de woningen conform de normen zijn. Het grootste probleem is vaak dat de woningen opgedeeld zijn in meer wooneenheden dan volgens de vergunning mogelijk is. Zo wonen bijvoorbeeld een 9-tal gezinnen in een woning die vergund is voor slechts 1 gezin. Op die manier leven de gezinnen vaak in schrijnende omstandigheden.

Per niet vergunde woongelegenheid kunnen huisjesmelkers een boete krijgen van 3000 euro. Met de actie wil de stad Oostende de strijd aanbinden tegen huisjesmelkers. Het is de tweede keer in enkele maanden tijd dat er dergelijke actie opgezet wordt in de Interbellumwijk in Oostende. (SK/SG)

Meer nieuws op Focus vanavond vanaf 18u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier