Achttien personen veroordeeld voor drugshandel

Redactie KW

Achttien personen uit Roeselare, Tielt, Izegem en Pittem zijn veroordeeld tot celstraffen van negen maanden tot vijf jaar en elk een boete van 5.500 euro voor drugshandel.

De 25-jarige hoofdbeklaagde uit Izegem verkocht de voorbije jaren volgens het openbaar ministerie 30 kilogram speed, 5.000 xtc-pillen, 600 gram cocaïne, 310 gram heroïne, 11 liter vloeibare xtc en 16 kilogram cannabis. Hij kreeg vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief.

In totaal verklaarde de rechter zo’n 850.000 euro omzet van de handel verbeurd.

De Izegemnaar bouwde sinds 2004 een heel netwerk aan leveranciers en subdealers uit. Naast hem op het beklaagdenbankje zat zijn ex-vriendin, die meehielp om de handel draaiende te houden.

Een van de leveranciers was een man van 31 uit Pittem een lid van motorbende Blue Angels, die er samen met een andere leverancier niet voor terugdeinsde om geweld te gebruiken of inbraken te plegen om drugsschulden op te eisen.

Hij kreeg vier jaar cel, waarvan de helft effectief. Een 31-jarige man uit Roeselare leverde liters vloeibare xtc. Hij kreeg twee jaar effectieve celstraf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier