Achtpuntenplan sp.a tegen stijgende vastgoedprijzen

Redactie KW

De prijs van woningen en appartementen in Kortrijk is de jongste jaren sterk de hoogte ingegaan. Dat blijkt uit een gedetailleerd onderzoek van oppositiepartij Sp.a. Ook de huurprijzen blijven stijgen, waardoor steeds meer jonge gezinnen uitwijken naar buurgemeenten. Om het wonen in Kortrijk opnieuw betaalbaar en aantrekkelijk te maken pakt de sp.a uit met een achtpuntenplan.

Wie in Kortrijk een woning wil kopen betaalt daar gemiddeld 280.000 euro voor, voor een appartement is dat 250.000 euro. Ook de huurprijzen swingen de pan uit. Voor een deftige huurwoning of appartement betaal je al gauw meer dan 600 euro, onder de 400 euro mag je het vergeten. Dat alles blijkt uit een gedetailleerde studie van sp.a Kortrijk dat het woonbeleid in kaart heeft gebracht.

Om te beletten dat jonge gezinnen naar de buurgemeenten verhuizen en dat de woningmarkt weer goedkoper wordt heeft de sp.a een zogenoemd octopusplan opgemaakt. Voorop staat een krachtig geïntegreerd woonbeleid waarbij de stad de markt kan stabiliseren.

Het Octupusplan ‘betaalbaar wonen’ van de sp.a Kortrijk zou tussen 2013 en 2018 30 miljoen euro kosten, ofwel 5 miljoen euro per jaar. (LD)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier