Achtervolging inbrekers op E17 : minderjarige geplaatst, meerderjarige in de cel

Redactie KW

Na de achtervolging woensdagmorgen van twee inbrekers op de E17 werden twee jonge Noord-Fransen aangehouden. Het parket van Kortrijk meldt dat de minderjarige verdachte werd geplaatst in een gesloten instelling in Tongeren, de meerdejarige is door de Kortrijkse onderzoeksrechter aangehouden.

In de buurt van Lochristi zou de politie twee verdachten op heterdaad hebben betrapt bij een poging tot inbraak. De inbrekers sloegen op de vlucht en de politie van zone Puyenbroeck zette de achtervolging in. Die ging over de E17 in de richting van de Franse grens.

Autoweg even afgesloten

In Waregem werd het achtervolgde voertuig door de politie klemgereden. De auto van de verdachten liep daarbij zware schade op. Kort daarop werd de autoweg richting Kortrijk afgesloten. In Kruishoutem moest het verkeer de autoweg verlaten.

In het verdachte voertuig werden door een arrestatieteam twee verdachten in de kraag gevat. Ze liepen door de aanrijding lichte verwondingen op. De twee werden overgedragen aan het parket van Kortrijk. In de auto werden gestolen goederen aangetroffen.

De autoweg bleef gedurende een kwartier volledig afgesloten in de richting van Kortrijk. Dat gaf de politie de gelegenheid om de vaststellingen in verband met de aanrijding te doen.

Auto gestolen in Kortrijk

Het parket van Kortrijk, dat de zaak verder opvolgt, gaf deze namiddag meer uitleg. Twee daders, een minderjarige en een meerderjarige uit Noord-Frankrijk, werden opgepakt. De minderjarige verscheen voor de jeugdrechter, de andere voor de onderzoeksrechter.

De wagen waarmee ze verplaatsten werd vannacht gestolen bij een garagediefstal in Kortrijk. In het voertuig trof de politie na de achtervolging de buit van een inbraak in het Gentse aan : twee navigatietoestellen, een handtas, een portfeuille, een som geld en dvd-accessoires. (Belga, BW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver. En vanavond op WTV vanaf 18u00

Achtervolging inbrekers op E17 : minderjarige geplaatst, meerderjarige in de cel

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier