Acht sluikstorters betrapt door mobiele camera in Ieper

Redactie KW

In Ieper zijn in de eerste vijf maanden van dit jaar al acht sluikstorters betrapt en geïdentificeerd met de nieuwe mobiele camera, die sinds januari in gebruik is. Dat heeft burgemeester Luc Dehaene geantwoord tijdens de gemeenteraad op een vraag van raadslid Nancy Six (VB).

De camera, die 12.000 euro heeft gekost, wordt gecamoufleerd opgesteld op plaatsen die gevoelig zijn voor sluikstorten, zoals in de stadsparken en in de nabijheid van glascontainers en openbare vuilnisbakken. Een grondige evaluatie van het systeem zal pas volgend jaar gebeuren.

GAS

De camera kan dertig uur lang werken, kan vanop afstand worden bediend en is uitgerust met een sensor. Daardoor begint hij pas te filmen als er beweging is. De beelden van sluikstorters worden bij de politie onder alle wijkinspecteurs en agenten verspreid, in de hoop dat iemand de dader herkent. Wie betrapt en herkend wordt, mag rekenen op een Gemeentelijke Administratieve Sanctie die tussen de 60 en de 250 euro bedraagt. Daar komt nog een vaste opruimingskost van 150 euro bij.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier