Acht maanden om ziekenfondsdossier in regel te krijgen

Redactie KW

Sabrina De Coster en Jerry Claeys moesten acht maanden wachten voor de Bond Moyson hun dossier in regel kreeg en terugbetalingen kon doen. Pas donderdag was het dossier in orde. “Het was een heel moeilijk dossier” , luidt het bij Bond Moyson.

“Ondertussen heeft de eerste deurwaarder zich gemeld om de achterstallige ziekenhuisrekening – waarvan we niets terugbetaald krijgen tot alles in orde is – te komen innen”, zucht Jerry.

“De rekening voor de bevalling bedraagt 3.200 euro, waarvan je normaal 2.500 euro terugkrijgt van het ziekenfonds”, zegt Jerry. “We moeten in totaal voor 5.000 euro ziekenhuiskosten terugkrijgen en verloren al voor 5.000 euro aan vergoedingen, geboortepremie, de kinderbijslag die niet aangepast is… Mijn spaarboek is bijna leeg. Maandag gingen we weer naar de Bond Moyson en zou het weer binnen de twee dagen in orde komen… Het is om zot te worden. Sabrina is gestraft door haar eigen ziekenfonds, dat haar zou moeten helpen.”

Nu in orde

Toen we Bond Moyson donderdag contacteerden, bleek het dossier van Sabrina De Coster die ochtend uiteindelijk toch in orde gekomen. “Dit is een bijzonder moeilijk dossier geweest”, zegt regioverantwoordelijke Caroline Vandenberghe. “De zoektocht naar een oplossing was heel moeilijk. Verdere uitleg zou me in de privésfeer brengen, maar bepaalde dingen zijn laattijdig in orde gebracht door henzelf. Het probleem lag niet alleen bij ons.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier