Acht jaar voor overval en gijzeling in supermarkt Roeselare

Redactie KW

Een 45-jarige man is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht jaar voor zijn betrokkenheid bij een drieste gewapende overval op een Super GB Partner warenhuis in Roeselare op 11 augustus 2003. De man kwam niet opdagen voor het proces.

In 2007 ontsnapte hij na penitentiair verlof uit de handen van justitie. Bij de overval werden zeven werknemers gekneveld en gegijzeld.

In de vroege ochtend van 11 augustus 2003 drongen drie gemaskerde en gewapende gangsters het warenhuis via een openstaande dienstingang binnen. Vier slagers waren er al aan de slag. Zij werden gekneveld en in het toilet opgesloten. Drie werknemers die later aankwamen, ondergingen hetzelfde lot.

De gangsters waren uit op de vrouwelijke gerante en de sleutel van de kluis. Toen een vrouwelijk personeelslid arriveerde, sloegen ze nogmaals toe. De vrouw kon de overvallers evenwel niet helpen. Ze koelden hun woede dan maar door de vrouw enkele fikse klappen toe te dienen. Haar hulpgeroep zorgde er wel voor dat enkele bouwvakkers in de buurt gealarmeerd werden. Daarop vluchtten de daders zonder buit weg door de ongeopende voordeur met twee pistoolschoten kapot te schieten.

Een drugsonderzoek in de Antwerpse regio leidde naar de veroordeelde. In zijn appartement vonden speurders een plannetje van de GB in Roeselare, met aankomsturen van de slagers en de gerante. Het DNA van de man op een sporttas en een bivakmuts die in het warenhuis waren achtergelaten, deden hem definitief de das om. Na enkele eerdere zware veroordelingen vloog hij opnieuw de cel in. Ook twee anderen zaten korte tijd in de cel, maar moesten bij gebrek aan bewijzen vrijgelaten worden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier