Acht jaar gevorderd voor aanval op Pakistaans gezin

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft maandag voor de correctionele rechtbank in Brugge tot acht jaar opsluiting gevorderd voor de vier mannen die op 22 mei 2010 een gewelddadige aanval uitvoerden op een Pakistaans zakenman en zijn gezin in Oostende en hun opdrachtgevers. Vier van de zes zijn betichten zijn van Marokkaanse identiteit en komen uit het Doornikse. De andere twee zijn Pakistani. Het vonnis volgt op 20 juni 2011.

De aanval werd opgezet om een Pakistani de huur van zijn handelspand bij de zakenman niet tijdig had verlengd. De opdrachtgever liet via zijn broer de vier Marokkanen inhuren om de huisbaas een lesje te leren. De mannen belden aan en bedreigden de vrouw van de zakenman en haar twee kinderen met een machete. Toen de man thuiskwam werd hij met het mes verwond. De overvallers vertrokken met geld, juwelen en de auto van het koppel.

Slechts één van de zes heeft de feiten bekend. De procureur vorderde acht jaar cel voor de opdrachtgever en zijn broer. Voor de uitvoerders werden celstraffen tussen vier en zes jaar gevorderd. (GW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier