Accidentele woningbranden in Aartrijke en Brugge

Redactie KW

Er zijn zaterdag twee branden geweest in het arrondissement Brugge. De door het parket aangestelde deskundige kwam tot de conclusie dat de woningbranden in Aartrijke en Brugge accidenteel waren.

De eerste brand deed zich voor zaterdagmorgen in de Bekemstraat 13 in Aartrijke. De houten bekleding rond een schouw raakte oververhit en schoot in brand. De bewoners verwittigden zelf de brandweer. De schade in de woonkamer van het huis is aanzienlijk.

Zaterdagnamiddag om 17 uur brak brand uit in een dakappartement in Verbrand Nieuwland 23 in Brugge. De bewoonster had haar kookplaat op stand nummer 4 laten staan, met een kookpot erop en had haar flat verlaten. De substantie in de pot was beginnen koken. Door de warme dampen is een ruitje in het appartement gesprongen. De plotse zuurstoftoevoer veroorzaakte brand.

Andere bewoners van het gebouw alarmeerden de brandweer. Die kon niet verhinderen dat het dakappartement volledig uitbrandde, maar zorgde er wel voor dat de rest van het gebouw niet aan de vlammen ten onder ging. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier