Accidentele brand legt café Munckhove en aanpalende woning in de as in Ruddervoorde

Redactie KW

(VIDEO) – Maandagavond iets na 21 uur kreeg de brandweer van Oostkamp een oproep voor een uitslaande brand in café restaurant Munckhove op de hoek van de Kortrijksesteenweg met de Proostdijstraat in Ruddervoorde. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al door het dak. De door het Parket aangestelde deskundige concludeert dat het om een accidentele brand gaat.

Bij de brand is zowel de benedenverdieping, waar het restaurant zich bevindt, als de bovenverdieping waar de uitbaters wonen volledig vernield. Op het ogenblik van de brand waren de uitbaters – gewezen wielrenner Wilfried David en Sonja Rommelaere – niet aanwezig. Volgens brandweercommandant Jan Lescouhier is de brand zeer laat opgemerkt doordat alle rolluiken neergelaten waren. De brand is vermoedelijk ontstaan in het restaurantgedeelte en heeft zich zeer snel verspreid in het gebouw door de houten zoldering.

Geen verband met andere ‘maandagavondbranden’

Het Brugs parket heeft een deskundige aangesteld, die de precieze oorzaak van de brand moest uitvissen. Die stelde vast dat het om een accidentele brand gaat. Een slecht contact veroorzaakte een kortsluiting. Van kwaad is geen sprake. Er is dus geen enkel verband met recente brandstichtingen op maandagavond in cafés in de regio’s Gent en Kortrijk.

(GST/SVK)

Accidentele brand legt café Munckhove en aanpalende woning in de as in Ruddervoorde

Bekijk hier de reportage

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier