Academies Muziek en Woord en Beeldende Kunst gaan nauwer samenwerken

Redactie KW

De Academie voor Muziek en Woord en de Academie voor Beeldende Kunst van Ieper gaan nauwer samenwerken. Onder impuls van het stadsbestuur komt er één dagelijks bestuur voor de beide scholen. Na verloop van tijd wil de stad dat de academies evolueren naar één school.

Het nieuw opgerichte dagelijks bestuur bestaat uit de beide directeurs, cultuurschepen Frans Lignel en stedelijk cultuurbeleidscoördinator Alexander Declercq. Zij zullen zich niet alleen buigen over een aantal gemeenschappelijke zaken van dagelijks beheermaar ook over essentiële beleidspunten.

Eén academie

Bedoeling is op termijn te evolueren naar één academie, maar daar is het wettelijk kader op Vlaams niveau nu nog niet rijp voor. Toch wordt bij de aanwerving van een nieuwe directeur voor de stedelijke academie voor beeldende kunst (huidig directeur Eric Dierynck gaat in september met pensioen) al rekening gehouden met het feit dat er op termijn nog maar één directeur zal zijn voor beide academies. Ook directeur Dirk Viaene van de academie voor muziek en woord is immers niet zo heel ver meer af van zijn pensioen.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier