Academieperikelen op gemeenteraad

Redactie KW

Op de gemeenteraad van nu maandag 2 februari zal Nancy Six (VB) tussenkomen i.v.m. de perikelen rond de nieuwe site van de kunstacademie. Ives Goudeseune (SP.A) zal het dan weer hebben over de waterperikelen in de buurt van Dikkebusseweg vorige vrijdag. En Vlamertingenaar Jacques Boen legt de eed af als nieuw raadslid.

Jacques Boen (63) is in Vlamertinge maar ook daarbuiten een bekend gezicht. Hij is zelfstandig elektricien, maar zijn naam is vooral onlosmakelijk verbonden met de Vlamertingse brandweer, waarvan hij jarenlang commandant was. Eind 2005 moest hij die functie opgeven wegens het bereiken van de leeftijdsgrens. Jacques is ook voorzitter van het feestcomité op de Geithoek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stond hij voor de eerste keer op een lijst, en wel op een mooie plaats?: tweede op de VLD-lijst. Hij haalde 275 stemmen, wat niet genoeg was om meteen in de raad te komen. Nu maakt hij zijn entree als opvolger voor Serge Messine, die eind vorig jaar overleed.

Te vroeg verhuisd?

Nancy Six (Vlaams Belang) pikt in op het ongenoegen dat leeft bij een aantal cursisten en leraars van de stedelijke kunstacademie over de huisvesting op de nieuwe Picanolsite. Klachten zijn er over onveiligheid, het licht dat uitvalt als er geen beweging is, en de gebrekkige verwarming. De noodverwarming die er ondertussen kwam zou volgens Six een ongezonde geur afgeven. Ze vraagt zich af of er niet te vroeg verhuisd werd.

Burgemeester Luc Dehaene verklaarde eerder al dat de problemen met de verwarming zijn opgelost en ook nu heeft hij geen weet van problemen die van die aard zijn dat de lessen er niet ordentelijk zouden kunnen doorgaan. „We ontvingen inderdaad een brief van een aantal leraars en die hebben we in het schepencollege van 20 januari besproken. Schepen Verschoore en de stadsingenieur zijn ter plaatse gegaan maar hebben daar geen speciale zaken kunnen vaststellen. Voor alle zekerheid hebben we nu nog eens een arbeidsgeneesheer en een veiligheidsadviseur ter plaatse gestuurd. Op dit ogenblik is hun rapport nog niet in ons bezit. Mocht daaruit blijken dat bepaalde maatregelen zich opdringen, dan zullen we die natuurlijk nemen”, aldus nog de burgemeester, die echter tegenspreekt dat er tegen beter weten in te vroeg is verhuisd. „Dat gebeurde op vraag van de academie zelf in een vakantieperiode, en de problemen met de onderaannemer zijn pas aan het licht gekomen toen alles al gepland was”.(JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier