AC/DC-fanaat uit Koksijde zoekt beeldmateriaal van legendarische optredens in Koekelare en Poperinge

Redactie KW

Vincent Vanneste uit Koksijde verzamelt zelf al sinds 1981 alles van de Australische superband.

Samen met drie andere Belgen werkt hij momenteel aan een boek, dat alle concerten van AC/DC in ons land in kaart brengt en dat ook illustreert met beeldmateriaal: foto’s van tijdens de optredens, uit de frontstage, de backstage… Maar ook toegangsticketten, affiches en dergelijke meer.

Nu zondag zal het exact 35 jaar geleden zijn dat AC/DC een legendarisch optreden gaf in de sporthal van Koekelare. Op 27 oktober 1978 stonden ze daar op het podium. Een jaar eerder hadden ze trouwens al Poperinge aangedaan.

Grote politiemacht aanwezig

“Voor die tijd was het optreden een groot succes”, aldus organisator Noël Steen (56) enige tijd geleden in een interview in De Weekbode Torhout. “De sporthal was net open en de gemeente stelde die toegankelijk voor dergelijke activiteiten. Er kwamen tweeduizend fans af op de naam AC/DC. De toegangsprijs was ongeveer 450 à 500 oude Belgische frank. Het optreden was drie weken op voorhand al hét gespreksonderwerp in de gemeente. De mensen waren bang, ze stookten elkaar op voor de vele fans die zouden toestromen in Koekelare. Op de dag van het optreden was er geen enkele winkel of café open. Er was ook een enorme politiemacht aanwezig.”

“Ik wil met je naar bed”

“Ik herinner me wel een opmerkelijke ontmoeting een paar jaar voordien met Brian Johnson, de huidige zanger van AC/DC, toen actief bij de Britse groep Geordie”, aldus nog Noël Steen. “Hij gaf een optreden in een zaal langs de Noordomstraat in Koekelare. Hij vroeg me op de binnenkant van zijn jas in het Nederlands te schrijven : ‘ik wil met je naar bed’. Die zin stond er in verschillende talen op. Daarna stapte hij de zaal in en bij de mooie vrouwen trok hij zijn jas open. En het strafste is dat hij nog prijs had.”

Wie Vincent kan helpen, kan contact opnemen via tntblack19@yahoo.com. Ook wie kan bevestigen dat deze foto in ‘een backstage’ effectief in Koekelare werd genomen, mag hem (of onze redactie) contacteren.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier