ABVV voert vrijdag acties tegen Interprofesssioneel Akkoord

Redactie KW

Op 6 plaatsen in West-Vlaanderen voert het ABVV vrijdag acties tegen het nieuwe Interprofessioneel Akkoord. Het ABVV vindt dat het akkoord te weinig elementen bevat die tegemoet komen aan de rechten en noden van arbeiders, bedienden, ambtenaren, werklozen, gepensioneerden en al wie moet leven van een sociale uitkering.

Het oorspronkelijk ontwerp voor een nieuw IPA 2011/2012 werd eerder door het ABVV met een meerderheid van 75% verworpen. Over alle vakbonden heen (ABVV + ACV + ACLVB) werd dit IPA-ontwerp eveneens bij meerderheid afgekeurd. Ook alle bediendevakbonden verwierpen datzelfde IPA-ontwerp.

Ook het aangepaste IPA voldoet volgens het ABVV nog niet. Daarom voert de vakbond vrijdag actie op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen. De actie bestaat uit stakings- en sensibiliseringsacties in bedrijven en sectoren en uit informatiepiketten aan ronde punten, industriezones en bedrijvencentra verspreid over de provincie onder meer in Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Wevelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier