ABVV informeert grensarbeiders over nadelen besparingsronde

Redactie KW

Niet alleen wij, maar ook de grensarbeiders uit Frankrijk zullen de besparingsmaatregelen van de nieuwe regering voelen. En die zijn zich daar volgens de socialistische vakbond nog niet altijd van bewust. Daarom heeft ABVV aan de Franse grens in Rekkem pamfletten uitgedeeld aan de grensarbeiders met de belangrijkste veranderingen.

Het was uitzonderlijk druk vanmorgen aan de grensovergang in Rekkem. Elke dag komen zo’n 8000 Fransen in onze provincie werken. Als grensarbeider hebben ze een aantal financiële voordelen. Maar die voordelen, zoals op de belastingen, worden met het nieuwe grensarbeidersstatuut stelselmatig afgebouwd. Maar er is meer want de grensarbeiders zullen ook de besparingsmaatregelen van de regering Di Rupo voelen.

Met de actie wil ABVV de grensarbeiders op de hoogte brengen van de nieuwe maatregelen van onze regering. Iets waar ze zich vaak nog niet bewust van zijn. Ook aan de grensovergang in Henegouwen heeft het ABVV vanmorgen actie gevoerd. De socialistische vakbond wilde de grensarbeiders meteen ook warm maken voor de algemene staking van maandag.

(TN/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier