Absynthe Minded tekent voor eerste concert in de GLS-site in Roeselare

Redactie KW

Zaterdagavond treedt Absynthe Minded op in de GLS-site in Roeselare. Het is het eerste van ongetwijfeld vele activiteiten in de loods.

In Roeselare is er al lange tijd nood aan een polyvalente fuifzaal met mogelijkheid tot het organiseren van optredens. Daar wil de stad met de ontwikkeling van de GLS-site aan tegemoet komen. Eerder vonden er al twee succesvolle edities plaats van het Trax-festival en zaterdag 19 januari vindt er de eerste binnenactiviteit plaats. Een staand optreden van Absynthe Minded in organisatie van cultuurcentrum De Spil. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog meer optredens georganiseerd worden. Ook verenigingen kunnen er terecht.

De komende jaren zal de site helemaal ontwikkeld worden tot een polyvalent gegevens in de stad met ook nog repetitielokalen en vergaderruimtes. Daarvoor heeft de stad een budget van 1,5 miljoen euro voorzien. Een bedrag dat niet door de stad alleen betaald zal worden. Het Stedenfonds zal ook een serieuze duit in het zakje doen.

Absynthe Minded zorgt dus voor de primeur op zaterdag 19 januari in de loods op de GLS-site. Meer info via www.despil.be.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier