Abeelse kerkdiensten voorlopig in OC d’Hoge Schole

Redactie KW

De Onze-Lieve-Vrouwkerk van Abele is sinds donderdag 1 oktober gesloten wegens (al dan niet vermeend) instortingsgevaar.

Buurgemeente Boeschepe is eigenaar van het gebouw en moet dus een definitieve oplossing uitdokteren. Ondertussen kwamen de betrokken partijen overeen om de gewone kerkdiensten te laten plaatsvinden in ontmoetingscentrum d’Hoge Schole in de Abeelseweg. Op Vlaamse grond, dus.

Pastoor Ludo Lepee zal er samen met het parochieteam van Abele voor blijven vechten dat de gemeente Boeschepe een alternatief zoekt voor de gesloten kerk. De pastoor ziet momenteel eigenlijk maar één oplossing. “Naast het kerkgebouw ligt een weide, die normaal geen bestemming heeft. Veel bedrijven gebruiken bij plaatsgebrek en tijdens renovatiewerken grote moderne containers om verder te kunnen werken. Waarom zou dit nu ook niet kunnen voor de Abeelse gelovigen ? Bij de fusie van de regioziekenhuizen in Ieper vond de dienst palliatieve zorgen toch ook een onderkomen in imposante, heel fraai ingerichte containers ? Onze parochie zou dergelijke container nu kunnen gebruiken.” (PC)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 2 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier