Aarsele neemt Tieltse muziekacademie mee op stap

Redactie KW

De werkgroep Dorp op Stap en de Koninklijke Muziekvereniging St-Cecilia Aarsele slaan de handen in elkaar voor een vierde concert van het gelijknamige initiatief van het Festival Van Vlaanderen. De Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) ondersteunt het initiatief alvast, en biedt haar leerlingen een fikse korting aan.

Initiatiefneemster Kathy Clepkens vertelt: „Dat was meteen een schot in de roos. Alle Aarselenaren mochten toen met de bus naar Brussel om er een klassiek concert bij te wonen.

Toen werd ons vanuit de organisatie gevraagd dit concept verder te blijven uitbouwen met de bedoeling om hoogstaande muziek dichter bij de bevolking te brengen. Ondertussen hebben we zelf nog twee concerten georganiseerd, en kunnen we nu trots onze nieuwste editie aankondigen.”

Guido Vandaele, ondervoorzitter van de muziekvereniging, pikt in: „En daarin speelt onze vereniging ook een rol. Wij vieren dit jaar ons 125-jarig bestaan, en wilden onze kalender aanvullen met een bijzonder concert voor de plaatselijke bevolking. Zo kwamen we terecht bij Dorp op Stap. Medemuzikante Mieke De Meyer stelde voor om haar connecties bij het Gabrieli koperensemble aan te spreken, en kreeg een positieve respons.”

Dorp op Stap verwelkomt het Gabrieli-ensemble op vrijdag 26 september omstreeks 20u in de Aarseelse Sint-Martinuskerk. Na afloop wordt een receptie aangeboden door het Tieltse Stadsbestuur. Kaarten voor deze unieke editie van Dorp op Stap kosten 8 euro, leden van de muziekschool betalen 3 euro. Info en tickets bij Guido Vandaele, (051) 63 30 91 of Rita De Poortere, (051) 63 30 58.

(Pieter-Jan Denolf)

Voor het volledige artikel: zie Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier