Aanvraag windmolens voorlopig ingetrokken

Redactie KW

Nadat de gemeente Kortemark negatief advies had uitgebracht in de aanvraag van Dekosim en Electrabel voor de bouw van drie windmolens achter de terreinen van de steenbakkerij, lag het dossier intussen bij het provinciebestuur. Dat zou in de eerstvolgende weken uitspraak moeten doen, maar nu blijkt de aanvraag ‘voorlopig ingetrokken’ te worden.

„We gaan enkele aanpassingen doen”, klinkt het bij Dekosim. Het actiecomité zegt niet verrast te zijn door deze plotwending. Nog voor het provinciebestuur uitspraak kon doen voor of tegen de inplanting van drie windmolens nabij de steenbakkerij in de Hoogledestraat, werd de aanvraag van de nv Dekosim en Electrabel voorlopig ingetrokken. Bedoeling is trouwens deze keer ook het actiecomité bij het overleg te betrekken.

“Niet verbaasd”

Karolien Damman van het actiecomité is niet echt verbaasd te. „Ze gaan dit project niet zomaar laten schieten, daarvoor staan er te veel persoonlijke belangen op het spel”, denkt ze. „Ik heb er hoe dan ook weinig vertrouwen dat nu plots enorm naar onze argumenten zou worden geluisterd. Maar éigenlijk hoeven we ons – zeker momenteel nog – weinig zorgen te maken: voor de provincie kan dit project enkel als de gronden als industriezone zijn bestemd. Nu gaat het om ontginningsgebied met openbaar nut als nabestemming.” Karolien Damman hoopt vooral dat de stem van de achthonderd mensen die de petitie ondertekenden en die ze nog altijd erg dankbaar is nu niet naar de prullenbak zal worden verwezen. „Ik denk dat het gemeentebestuur daarmee toch een duidelijk signaal van de buurt heeft gekregen.”

(FJA voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier