Aanvraag nieuwe milieuvergunning niet te laat ingediend zegt Boudewijn Seapark Brugge

Redactie KW

Het Boudewijn Seapark in Brugge ontkent met klem dat het de hernieuwingsaanvraag van zijn milieuvergunning te laat heeft ingediend en dat het niet voldoet aan de geluidsnormen.

Het park zegt dat een eerste aanvraag al eind 2011 bij de provincie werd ingediend, 18 maanden voor de vervaldag van de lopende vergunning die begin juni afliep. Wat dus perfect binnen de wettelijke termijn ligt. Maar eerst wilde de provincie dat het park een vergunning zou vragen voor de milieuvergunning van het dolfinarium. Er moest dan nog een MER-ontheffingsdossier opgemaakt worden en dat nam veel overleg en tijd in beslag.

“Met het ontheffingsdossier op zak kon de nieuwe hervergunningsaanvraag ingediend worden bij de Provincie begin april”, zegt afgevaardigd bestuurder Bernard Logghe. “Na het nog aanbrengen van enkele wijzigingen, werd het definitieve en volledige hernieuwingsdossier uiteindelijk ingediend op 15 mei. Op 22 mei kregen wij het bericht dat het dossier volledig en ontvankelijk was verklaard en de procedure kon aanvatten. Dat toont aan dat de wettelijke termijnen maximaal door ons werden gerespecteerd”.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier