Aantal zakenvluchten op vliegveld Wevelgem neemt met een vijfde toe

Redactie KW

De internationale luchthaven Kortrijk-Wevegem noteerde de eerste negen maanden van 2011 een vijfde meer zakenvluchten dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit jaar waren er dat al 1.905, tegenover 1.610 vorig jaar.

De stijging is al het hele jaar merkbaar maar verstevigde zich nog de jongste vier maanden. Een aantal nieuwe klanten vond blijkbaar de weg naar de regionale zakenluchtvaart. Volgens de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem (WIV) is dat te danken aan de “efficiënte werking en de tijdswinst die ze kunnen boeken.” “Daarnaast zorgde de vierjaarlijkse ITMA-textielbeurs, die eind september in Barcelona plaatsvond, voor enkele honderden passagiers. De beurs Busworld in Kortrijk trok verschillende zakenjets aan vanuit diverse hoeken van de wereld.”

Medische vluchten

Het aantal medische urgentievluchten, voornamelijk organentransporten, haalde een absoluut record en zal dit jaar allicht de 150 overschrijden. “Deze evolutie bevestigt opnieuw het belang voor de regio om een internationale uitvalsbasis en toegangspoort te hebben in een steeds verder globaliserende wereld,” zegt de WIV.

(BS)

Meer hierover vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier