Aantal woninginbraken overdag stijgt in regio Tielt

© Belgian Freelance
Redactie KW

MET VIDEO – De politie van de regio Tielt waarschuwt voor een verhoogde stijging van het aantal woninginbraken. Dieven bellen meestal overdag gewoon aan. Als niemand opendoet, breken ze in. Ze hebben het vooral gemunt op geld en juwelen. De politie vraagt om alert te zijn als er iets verdachts gebeurt.

Het aantal inbraken stijgt altijd in het najaar, vooral in de vooravond. Het is vroeg donker en dieven kunnen dan vroeger hun slag slaan. Maar de jongst weken zijn inbrekers in de regio Tielt vooral actief bij klaarlichte dag. Filip Feraux (Politie Regio Tielt): “Het is voor een stuk in de vooravond, maar het is vooral overdag. Ze bellen aan. Doet men niet open, dan breken ze in. Doet men wel open, dan maken ze de bewoners iets wijs, bijvoorbeeld dat ze moeten plassen.”

Tips

Gisteren nog deden bewoners in Pittem niet open toen er werd aangebeld. Wat later liep er een inbreker in hun tuin. De inbraken gebeuren trouwens niet alleen in afgelegen woningen, de daders schuwen contact met buurtbewoners niet. De politie vraagt dan ook om extra alert te zijn, en meteen te verwittigen als er iets verdachts gebeurt. Een goed slot kan ook al helpen. En je zaken veiliger opbergen ook.

Ook in andere zones worden de jongste weken veel woninginbraken vastgesteld.

(JV/BS)

Aantal woninginbraken overdag stijgt in regio Tielt

Bekijk hier de reportage

Meer hierover in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier