Aantal verdwaalde kinderen aan kust beperkt ondanks mooi weer

Redactie KW

Het aantal verdwaalde kinderen aan de kust ligt iets lager dan in 2010, toen het ook schitterend weer was in de eerste zomermaand.

Dat zegt de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV). Concrete cijfers komen pas aan het eind van deze maand.

De cijfers van het aantal verdwaalde kinderen liggen hoger dan vorig jaar, maar het IKWV vergelijkt de gegevens liever met een jaar dat gelijkaardige weersomstandigheden kent, zoals in 2010. Vorig jaar kende het begin van de zomervakantie een matige zomer. De cijfers voor juli liggen in dezelfde lijn, en zelfs iets lager, dan toen. Dat duidt erop dat de anti-verdwaalarmbandjes hun nut bewijzen.

Even goed

Dit jaar staan er geen verdwaalpalen meer in Blankenberge en Knokke-Heist, maar dat zorgt niet voor noemenswaardige problemen. De bandjes van Maya de Bij in Blankenberge en de Vlug Terug-bandjes in Knokke-Heist worden als even goed ervaren.

Volgens het IKWV zijn het vooral de armbandjes die ervoor zorgen dat kinderen snel terug bij hun ouders worden gebracht, zeker in het geval van kleine kinderen die de verdwaalpalen moeilijk opmerken in de menigte.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier