Aantal roodrijders sterk gestegen op Rijksweg

Redactie KW

De onbemande camera’s, opgesteld langs de Rijksweg, controleerden verleden jaar ruim 5,5 miljoen voertuigen. Uit cijfers van de politiezone RIHO blijkt dat het aantal roodrijders sterk is gestegen. Er wordt vooral vaak door het rood licht gereden op het kruispunt van de Rijksweg met de Beversesteenweg.

Door de werken op verschillende zwarte kruispunten op de Rijksweg werd in 2008 gevoelig minder geflitst door onbemande camera’s. In 2007 werden bijna 8 miljoen wagens gecontroleerd, in 2008 liep dat aantal terug tot 5,5 miljoen gecontroleerde voertuigen. Dat blijkt uit cijfers die op de website van de politiezone Riho staan.

Opvallend is de stijging van het aantal roodrijders. Er wordt vaak door het rood licht gereden op het kruispunt Beversesteenweg-Rijksweg, dat na het sluiten van de ring met camera’s werd uitgerust. Op dat kruispunt werden verleden jaar 542 roodrijders geflitst.

Snelheidsovertredingen werden in 2008 het vaakst door onbemande camera’s geregistreerd op het kruispunt van de Rijksweg en de Moorseelsesteenweg. Ruim de helft van het aantal snelheidsovertreders over de volledige Rijksweg werd daar geflitst. In het centrum worden het meest chauffeurs tegen te hoge snelheid geflitst op het kruispunt van de Mandellaan en de Ardooisesteenweg. Het aantal roodrijders ligt daar merkelijk lager. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier