Aantal gedwongen ontslagen bij Bekaert uiteindelijk beperkt tot 246

Redactie KW

Het aantal gedwongen ontslagen bij de drie vestigingen van staaldraadfabrikant Bekaert is uiteindelijk teruggedrongen tot 246. Dat zegt woordvoerster Katelijn Bohez. Naast 113 mensen die verplicht op brugpensioen gaan, kozen uiteindelijk 161 werknemers voor vrijwillig vertrek.

Tot vanavond 18 uur gaan individuele gesprekken door met alle werknemers van de Aalterse vestiging, waar het gros van de 246 gedwongen ontslagen vallen.

Woensdag weten een aantal bedienden en kaderleden uit vestigingen in Zwevegem en Ingelmunster of ze het bedrijf moeten verlaten. Een precies cijfer over het aantal ontslagen bedienden en kaderleden in die West-Vlaamse vestigingen wil het bedrijf niet vrijgegeven, omdat de getroffen werknemers pas woensdag op de hoogte worden gebracht. Er worden wel geen arbeiders ontslaan, in tegenstelling tot de vestiging in Aalter. Ook moet niet iedereen op een aangekondigd gesprek bij de directie.

Vrijwillig vertrek

Van de 609 aangekondigde jobverliezen, is het aantal gedwongen ontslagen fors teruggeschroefd. Dat cijfer fluctueerde de afgelopen weken, er was sprake van maximaal 324 naakte ontslagen. Omdat het aantal vrijwillig vertrekkers succesvol was, maar ook omdat er werd geschoven met interne vacatures en een aantal tijdelijke contracten werd stopgezet, strandt het uiteindelijke cijfer op 246 gedwongen ontslagen.

Aantal gedwongen ontslagen bij Bekaert uiteindelijk beperkt tot 246

Bekijk hier de reportage

(BS/Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier