Aantal dodelijke ongevallen in West-Vlaanderen is gestegen

Redactie KW

Het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer is het voorbije jaar ook in West-Vlaanderen gevoelig gestegen. Dat blijkt uit de verkeersbarometer van het instituut voor verkeersveiligheid. In 2011 vielen er maar liefst 98 slachtoffers in de provincie, het jaar ervoor waren er dat nog 90. Het doel is om tegen 2020 het aantal verkeersslachtoffers te halveren maar dan moet de trend wel snel worden omgebogen.

Heel recent nog vielen er alweer enkele dodelijke slachtoffers in het verkeer. Een goeie week geleden nog op de E40 in Middelkerke waar een jonge Fransman verongelukte. En ook in Ardooie waar twee jonge vrienden op de pechstrook zijn aangereden nadat ze een klapband kregen. De gevolgen waren catastrofaal. Vorig jaar vielen er op onze West-Vlaamse wegen 98 doden en dat zijn er 8 meer dan het jaar ervoor. In 2009 waren er wel nog 99 slachtoffers. Gouverneur Carl Decaluwé: “De dalende trend is gebroken en dat betekent naar verkeersveiligheid toe dat we een tandje moeten bijsteken. Ik heb het ook aangekondigd op de verkeersveilige dag. Alle campagnes moeten we evalueren en waar nodig bijsturen en ook afstemmen op het nationaal veiligheidsplan.”

Doel

Doel is om tegen 2020 het aantal verkeersslachtoffers te halveren. In 2011 zijn er nu in het hele land zowat 875 geteld . In 2015 is het doel 620 om in 2020 het streefdoel van 420 te halen. Allerlei campagnes en gerichte acties van de politie moeten hiertoe bijdragen.

(BS/KV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Aantal dodelijke ongevallen in West-Vlaanderen is gestegen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier