Aantal buslijnen rijdt niet door staking bij onderaannemer De Lijn in Kortrijk

Redactie KW

In Kortrijk zijn een aantal bussen vanmorgen niet uitgereden door een spontane staking bij de firma Coach Partners. Het bedrijf is een onderaannemer van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn.

Deze morgen zijn volgende buslijnen niet uitgereden: lijn 15 Kortrijk-Spiere, lijn 80 Kortrijk-Marke, lijn 81 Kortrijk-Marke-Lauwe-Rekkem en lijn 83 Kortrijk-Moeskroen. Voor de buslijnen die niet reden waren er een aantal alternatieven.

“De staking bij de firma Coach Partners is een louter interne zaak, waarbij De Lijn niet betrokken is”, zegt Dirk Schockaert, woordvoerder van De Lijn West-Vlaanderen. “Deze privéfirma exploiteert in opdracht van De Lijn een aantal buslijnen. De Lijn hoopt dat men binnen de firma snel tot een oplossing komt zodat het busverkeer in de regio opnieuw normaal verloopt”.

De aanleiding van de actie is het ontslag van een werknemer die als Lijnbuschauffeur bij de firma werkte”, aldus Frank Moreels, federaal secretaris ABVV Transport . “De man was kandidaat voor de sociale verkiezingen in mei en zette zich in bij de staking van 22 december laatstleden”.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier