Aanpassingen aan vernieuwde dorpskern

Redactie KW

Het gemeentebestuur voert enkele aanpassingen door rondom de vernieuwde dorpskern van Oostnieuwkerke. Het nieuwe circulatieplan moet de doorstroom van het verkeer in de gemeente bevorderen.

Vorig jaar kreeg de dorpskern van Oostnieuwkerke een nieuwe look. Door de heraanleg moesten er echter ook enkele aanpassingen doorgevoerd worden in de verkeerscirculatie rondom de dorpskerk en het dorpsplein. “Bij het opstellen van het nieuw mobiliteitsplan hebben we ook geluisterd naar de plaatselijke bewoners.”, vertelt schepen van mobiliteit Marc Van Ysacker.

Parkeerverbod

Rondom de dorpskern wordt een parkeerverbod ingevoerd. “Deze verkeersaanpassing moet een vlottere verkeerscirculatie naar- en van de dorpskom garanderen”, zegt de schepen van mobiliteit. In de Mandelstraat komt er ook een voorrangsregeling voor het verkeer komende vanuit de Roeselarestraat.

Buiten het plaatsen van enkele nieuwe wegmarkeringen en nieuwe verkeersborden zullen er dus geen grote werken doorgevoerd worden in hartje Oostnieuwkerke. De nieuwe reglementeringen moeten wel voor een veiliger en rustiger verkeerscirculatie zorgen rondom de heringerichte dorpskern.

(BF voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier