Aannemer appartementsblok Krekelbeke voor de rechtbank

Redactie KW

Eddy Vansteenkiste van Kortemark, zijn vrouw Suzanne W. en hun dochter Marie, een aannemer uit Torhout en een architectenbureau uit Roeselare stonden voor de rechtbank in Veurne voor schriftvervalsing en/of inbreuken op de wet op de stedenbouw en ruimtelijke ordening. Alles draait rond de bouw van een appartementsblok in Kortemark.

Eddy Vansteenkiste kocht in 1999 het huis nummer 15 aan de Stationsstraat en vroeg een vergunning aan voor appartementsbouw. Nadien kon hij ook het nummer 13 kopen. De plannen wijzigden, het project werd groter en schoof op naar de woning nummer 11 van Eddy Veraverbeke en Rita Tyvaert. Toen begonnen de problemen. Volgens de burgerlijke partij werden voortdurend bouwovertredingen begaan, die nadien telkens geregulariseerd werden.

De rechtbank in Brugge liet de werken in 2001 in kortgeding stil leggen. De bouw ging echter gewoon door. Krekelbeke staat er intussen, maar de bouwsituatie werd geregulariseerd.

De advocaten van de beschuldigden veegden de argumenten van de burgerlijke partij als ‘kafkaiaans’ van tafel. Ze zegden dat hun cliënten over de nodige vergunningen of regularisaties beschikten en ook bereid waren de bouw aan te passen aan de verzuchtingen van de buren. De klacht van het echtpaar Veraverbeke zou een gevolg geweest zijn van een ruzie in de CD&V-fractie van Kortemark tussen de partijgenoten Vansteenkiste – toen schepen van financiën – en Rita Tyvaert. ‘Op die manier wou zij Eddy Vansteenkiste schade toebrengen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Een staaltje van ordinaire dorpspolitiek’, aldus de verdediging. (MMA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier