“Aanleg winterdijk Woumen nog niet voor morgen”

Redactie KW

De aanleg van een winterdijk tegen wateroverlast in de buurt van de Blankaart in Woumen lijkt nog niet voor morgen. Dat besluit schepen van leefmilieu Karline Ramboer uit een antwoord dat Vlaams parlementslid Jurgen Vanlerberghe kreeg van minister Hilde Crevits.

Tijdens de natte laatste weken van 2012 kwamen bij het Blankaartbekken opnieuw een aantal landbouwgebieden onder water te staan. Na de zware overstromingen in de jaren negentig kwam er in 2001 een akkoord tot stand tussen alle betrokken actoren in het gebied om de problemen in het Blankaartbekken aan te pakken. “Tot op vandaag is enkel de wegverhoging uitgevoerd, waardoor omwonende landbouwers nog steeds problemen hebben bij aanhoudende regenval”, zegt schepen Karline Ramboer (SP.A-Open)

Vlaams parlementslid Jurgen Vanlerberghe (SP.A) kaartte het probleem op vraag van Karline Ramboer aan bij minister Hilde Crevits (CD&V). “De minister liet weten dat er in 2013 gestart wordt met het aanpassen van de ondertussen verouderde milieueffectenrapport”, aldus Jurgen Vanlerberghe. “Hierbij moet het definitief tracé van de waterkering nog worden vastgesteld. Daarnaast is het zo dat het archeologisch onderzoek, dat in 2011 werd opgestart, vertraging opliep.” “Dit alles wijst er op dat de winterdijk niet voor morgen is maar dat men er wel mee bezig is en dat de dijk er komt”, aldus Karline Ramboer.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 22 februari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier