Aanleg windmolenpark Belwind voor kust uitgesteld

Redactie KW

Het Nederlandse energiebedrijf Econcern stelt zijn Belgische windmolenproject Belwind, een van de grootste voor de Belgische kust, met een aantal maanden uit als gevolg van de crisis. Het park moet op de zandbank Bligh bank in de Noordzee komen, op zowat 45 kilometer voor de Belgische kust.

Het offshore windproject in België, Belwind, loopt enkele maanden vertraging op omdat er nieuwe financiers nodig zijn nadat Dexia zich als gevolg van de kredietcrisis terugtrok. Met het project is een investering gemoeid van 600 miljoen euro. Het offshoreproject zou bestaan uit 110 windturbines, samen goed voor een vermogen van 330 megawatt. De werkzaamheden hadden normaal gezien begin 2009 moeten starten, maar zijn nu dus met een aantal maanden uitgesteld. “Het is niet mogelijk om er een vaste datum op te kleven”, zegt Renee Schnitzler van Econcern.

Niet alleen het project Belwind lijdt onder de financiële crisis. In november raakte bekend dat C-Power, dat een zestigtal windmolens plant op de Thorntonbank op zowat 27 à 30 kilometer voor de Belgische kust, zoekt naar een alternatieve financiering nadat de banken als gevolg van de crisis de geldkraan hadden dichtgedraaid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier