Aanleg van ring rond Anzegem moet worden voorzien, zegt Patrick Van Gheluwe

Redactie KW

Er moet een ruimtelijk uitvoeringsplan komen waarin plaats voorzien wordt voor de aanleg van een ring rond Anzegem. Dat zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Patrick Van Gheluwe. Hij baseert zich daarvoor op de resultaten van een nieuwe studie die de toekomst van de mobiliteit in Zuid-West-Vlaanderen heeft bestudeerd.

Het verkeer tussen Leie en Schelde is vooral plaatselijk woon-werkverkeer en maar tien procent doorgaand verkeer. Dat blijkt uit een studie op vraag van de provincie. En door de toenemende industrie ondermeer in Waregen en Oostrozebeke zal dat verkeer nog toenemen. Er moet dan ook nu al bekeken worden hoe de verschillende dorpskernen kunnen ontlast worden. Zoals hier in Anzegem. Tegen de vraag van actiecomités en gemeentebestuur in wil gedeputeerde Patrick Van Gheluwe dan ook de mogelijke aanleg van een ring zo snel mogelijk voorzien.

Zwevegem vrgende partij

Maar een dergelijke omleidingsweg is niet overal de oplossing. In Zwevegem zijn ze al langer vragende partij van een doortrekking van de weg langs het kanaal om het centrum van Zwevegem en Moen te ontlasten. Maar de studie adviseert tegen. Tot slot kunnen de fietspaden in het zuiden van de provincie nog veel beter. Daar wil de provincie dan ook snel werk van maken. Net als van initiatieven zoals carpoolen die de snelle groei van het verkeer moeten tegengaan.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Aanleg van ring rond Anzegem moet worden voorzien, zegt Patrick Van Gheluwe

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier