Aanleg ring Diksmuide niet voor 2013

Redactie KW

De plannen voor een ring rond Diksmuide zitten in een cruciale fase. Na de zomervakantie, vermoedelijk in september of oktober, moet het milieueffectenrapport opgeleverd zijn. De aanbesteding van de werken zal wellicht pas in 2013 kunnen gebeuren.

Het milieueffectenrapport (MER) voor de ring rond Diksmuide is bijna klaar en zal op 13 juli in overleg met het stadsbestuur worden besproken. Dat heeft Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) gezegd tijdens een werkbezoek aan Diksmuide. Na de zomervakantie, vermoedelijk in september of oktober, moet het MER opgeleverd zijn.

„Eind dit jaar zullen we dan zicht hebben op de concrete plannen, want dan moet ook de projectnota klaar zijn”, aldus de minister. De aanbesteding van de werken zal wellicht pas in 2013 kunnen gebeuren. Voor het zover is, moet namelijk het dossier voor de bouwaanvraag nog worden ingediend en zal er nog archeologisch onderzoek moeten plaatsvinden. Het ringtracé loopt immers dwars doorheen het niemandsland tussen de Belgische en Duitse eerste linie ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. „We moeten nog kijken waar en door wie we die archeologische opgravingen zullen laten plaatsvinden”, zegt Hilde Crevits. Tegelijkertijd zal men ook werk kunnen maken van de nodige onteigeningen.

(TVDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier