Aanleg nieuwe stationsomgeving in Roeselare gaat na vakantie nieuwe fase in

21/06/11 om 20:37 - Bijgewerkt om 20:37

Bron: Kw

Midden oktober start de aanleg van het busstation en de ondergrondse parking op de hoek van de Ardooise- en de Beversesteenweg. Voor die ingrijpende werken wordt in verschillende fases de verkeerssituatie grondig aangepast. "We zijn ons terdege bewust van de impact van deze werken op de verkeerscirculatie van en naar het stadscentrum", zegt burgemeester Luc Martens. Er werd een uitgebreid verkeerscirculatie- en wegsignalisatieplan uitgewerkt.

Wie vanuit Ardooie, Beveren of de Krottegemwijk met de auto naar het stadscentrum wil, rijdt dan via de Mandellaan naar de Koning Leopold III-laan en de Spoorweglaan, of naar de Kaaistraat en de Gasstraat. "We doen er daarom alles aan om de duur van de werken te beperken. Zo graven we geen diepe put waarin we de parkeergarage naar boven opbouwen. We gaan omgekeerd te werk: in een ondiepe put bouwen we het garagedak om dan tegelijk daarboven het busstation aan te leggen en daaronder de parking uit te grav...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!