Aanleg fietstunnel N391 in Zwevegem start na bouwverlof

Redactie KW

Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken, Hilde Crevits, maakt zich sterk dat de bouw van een fietstunnel onder de N391 in Zwevegem na het bouwverlof (halfweg augustus) zal kunnen starten.

Dit zei ze maandagvoormiddag op een werkvergadering met het gemeentebestuur van Zwevegem. De aanleg van de fietstunnel werd al in 2009 goedgekeurd, maar er moesten nogal wat technische ingrepen te gebeuren vooraleer er effectief ook kon gebouwd worden. Die zijn nu achter de rug zodat men in april de werken kan aanbesteden om na het bouwverlof effectief te kunnen starten. De vraag naar een fietstunnel kwam er na een dodelijk ongeval in het voorjaar van 2008.

Heraanleg Kanaalweg

Op diezelfde vergadering zei de minister ook dat de heraanleg van de kanaalweg, langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, tegen de verlofperiode moet klaar zijn. Op vraag van het gemeentebestuur van Zwevegem beloofde ze ook zo snel mogelijk de aanplantingen langs die weg te laten uitvoeren. Dit om de inkijk in de woningen van de naast gelegen wijk, te beperken.

(GVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier