Aankomst de Ronde toch niet in Sint-Eloois-Winkel

Redactie KW

Gisteren kon je hier het nieuws lezen dat Ledegem zich met deelgemeente Sint-Eloois-Winkel ook kandidaat zou stellen om de aankomst van de Ronde van Vlaanderen binnen te halen. Vooral na de uitzending gisteravond bleek vanmorgen dat veel Winkelnaars het nieuws geloofden. Helaas voor hen: het bleek een aprilgrap van de redactie van Focus-WTV.

In de reportage legden Nico Mattan en ex-rondewinnaar Eric Leman de troeven van Sint-Eloois-Winkel op tafel om de aankomst van Vlaanderens mooiste binnenhalen. Ninove en Ronse willen de aankomst binnenhalen. Burgemeester Bart Dochy deed er nog een schepje bovenop: “de keuze voor de organisatie wordt zo makkelijker: als twee partijen over de aankomst twisten, is het makkelijk om dan voor de derde partij te kiezen.”

In de reportage werd opgeroepen om een petitie te komen ondertekenen in het gemeentehuis. Niemand trapte in die val, maar het nieuws over de kandidatuur voor de aankomst werd wel geloofd. “Je zou beginnen dromen als je aan zo’n aprilgrap meewerkt,” zei burgemeester Dochy vanmorgen, ” maar we moeten realistisch zijn: dit is te hoog gegrepen.”

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier