Aanklacht N-VA tegen oneerlijke aanplaktoestanden (UPDATE)

Redactie KW

Louis Ide en Kristof Pillaert, kandidaten voor N-VA, zijn niet te spreken over de ‘aanpak van de aanplak’ in Roeselare. Ze verwijzen naar de plakoorlogen van weleer, waarbij het de partijen onderling waren die elkaars affiches binnen de kortste keren overplakten. Maar nu wijzen ze de Roeselaarse stadsdiensten met de vinger.

“De bitsigheid van weleer bij de plakploegen is weg”, stellen ze. “Soms is er nog eens een ludieke actie zoals de rode neuzen van de PVDA, maar daar blijft het bij. Er is onderling respect.” Maar van enkele zaken in Roeselare stond Louis Ide, zelf afkomstig van Roeselare toch te kijken. “Zo vernam ik dat de plakkaten aan de haven stopten aan lijstnummer 10, terwijl wij lijstnummer 11 hebben”, aldus Louis Ide. “De militanten lieten weten dat bepaalde partijen op sommige plaatsen twee meter kregen, waar wij het met 50 cm moeten doen.”

Meerderheid bevoordeeld?

Volgens Kristof Pillaert plakten de stadsdiensten de affiches van de lokale meerderheid bovendien ook eerder dan die van de oppositie, waarna de militanten enkele affiches op de daarvoor bedoelde plaats gingen plakken. “Maar toen zag ik dat de stadsdiensten zowaar onze eigen affiches met witte affiches overplakten”, klinkt het bij Louis Ide. “Tot twee maal toe overplakten ze onze affiches met witte affiches. Dat vind ik niet kunnen en een spelletje op kosten van de belastingbetaler…”

“Duidelijke reglementen”

Schepen José Debels, bevoegd voor logistiek, had nog geen weet van een klacht. “Ik weet wel dat er in de Beversesteenweg een probleem was dat er daar door de werken niet evenveel borden konden staan als gewoonlijk. Maar daar kijken we voor.” Volgens José Debels zijn er duidelijke reglementen : evenveel ruimte voor elke partij en dat wordt ook zo aangeduid. “De affiches worden afgegeven op de stedelijke werkplaatsen en zo door stadspersoneel verdeeld”, legt hij uit.

Wildplakken aanpakken

“Als er affiches door anderen ‘wildgeplakt’ worden, dan kunnen die inderdaad overplakt worden”, gaat hij door. “Dat de meerderheidspartijen er eerder hingen? Tja… ze zullen beter op de hoogte zijn van de reglementen zeker? Hoewel alle partijen die eigenlijk wel kennen.”

(FV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 11 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier