aanhouding El Haddouchi verlengd

Redactie KW

De raadkamer van Brugge heeft de aanhouding van de 22-jarige Lahoucine El Haddouchi uit Mechelen met één maand verlengd. El Haddouchi was betrokken bij de ontsnapping van drie gedetineerden uit de gevangenis van Brugge.

De raadkamer van Brugge heeft de aanhouding van de 22-jarige Lahoucine El Haddouchi uit Mechelen met één maand verlengd. El Haddouchi was betrokken bij de ontsnapping van drie gedetineerden uit de gevangenis van Brugge: hij huurde samen met Lesley Deckers uit Hoboken een helikopter in Diksmuide. Hij verplichtte de piloot om te landen op de binnenkoer van de gevangenis van Brugge. Op die manier konden drie gedetineerden ontsnappen. Omdat de helikopter te zwaar beladen zou zijn, werd El Haddouchi zelf achtergelaten in de gevangenis. Hij kon meteen opgepakt worden.

Zijn advocaat Frédéric Thiebaut vroeg de vrijspraak onder strenge voorwaarden, maar daar ging de raadkamer niet op in. De motivatie van de raadkamer kan mr. Thiebaut vrijdagnamiddag inkijken. Op basis daarvan zullen hij en zijn cliënt beslissen of ze beroep aantekenen. El Haddouchi zit momenteel opgesloten in de hoogbeveiligde afdeling van de gevangenis van Brugge. De drie ontsnapte gedetineerden (Ashraf Sekkaki, Mohamed Johri en Abdelhaq Melloul Khayari) zitten ondertussen opnieuw achter de tralies. Sekkaki en Johri werden in Marokko opgepakt. Melloul Khayari werd in Sint-Jans-Molenbeek gevat en zit in de gevangenis van Brugge. Ook hij verschijnt binnenkort opnieuw voor de raadkamer, net zoals Lesley Deckers.

(bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier