Aanhouding cannabisboer Zandvoorde verlengd

© BELGA
Redactie KW

VIDEO UPDATE – De raadkamer van Ieper heeft dinsdag de aanhouding verlengd van cannabisboer Patrick Lagrou (52). De man zit sinds vorig week achter tralies nadat op zijn boerderij in Zandvoorde een nieuwe weliswaar beperkte cannabisplantage was gevonden. Zijn advocaten gaan in beroep tegen de verdere aanhouding.

Patrick Lagrou werd vorige week woensdag opgepakt nadat hij was betrapt met een in beslag genomen wagen. Bij een huiszoeking werd op zijn boerderij opnieuw een cannabisplantage gevonden. Het ging om een zestigtal planten, die volgens Lagrou waren bedoeld voor medicinaal gebruik voor zijn zieke vrouw. Ook bleken er op de boerderij in beslag genomen goederen verdwenen. Die goederen zou Lagrou naar een andere plaats hebben gebracht, omdat de spullen in zijn loods stonden te verwaarlozen.

Vluchtgevaar

De verdediging vroeg de vrijlating onder voorwaarden van de drugsboer, maar de raadkamer ging daar niet op in. Er wordt immers gevreesd voor vluchtgevaar en voor recidive. De advocaten gaan in beroep tegen de verdere aanhouding, waardoor de zaak nu naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) gaat.

Aanhouding cannabisboer Zandvoorde verlengd

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier