Aanhouding 6 cannabiskwekers verlengd

Redactie KW

De zes verdachten van de grote cannabisplantage in Zandvoorde bij Zonnebeke blijven een maand langer in de cel. Dat heeft de Raadkamer in Ieper beslist.

Het koppel dat de plantage runde op het landbouwbedrijf, hun dochter en drie Braziliaanse helpers worden verdacht van bezit, verkoop en verbouw van cannabis. Enkele advocaten overwegen in beroep te gaan omwille van procedurefouten.

De landbouwer uit Zandvoorde, zijn vrouw, dochter en drie Braziliaanse werkmannen moesten eigenlijk dinsdag al voor de raadkamer komen. Maar er ontbrak een stuk in het dossier, en daarom moesten ze vandaag terugkeren om te horen of ze nog langer in de cel moeten blijven.

Op het landbouwbedrijf in Zandvoorde is vorige week een gigantische cannabisplantage ontdekt, één van de grootste ooit in ons land. Het koppel verdiende zo’n 5 miljoen Euro per jaar aan de drugs. De drie Braziliaanse helpers kregen drie tot vierduizend euro voor een maand werk. De lucratieve handel van het gezin kwam aan het licht omdat ze grote sier maakten zonder een duidelijk inkomen. De mannen zitten opgesloten in de gevangenis van Ieper, de vrouwen in Brugge.


De advocaten overwegen in beroep te gaan op basis van procedurekwesties. Ze vallen erover dat op het huiszoekingsbevel niet stond vermeld waarom de huiszoeking moest gebeuren.
Volgens de voorzitter van de raadkamer wisten de zes maar al te goed waarom de speurders bij hen binnenvielen. Ze blijven zeker een maand langer in de cel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier