Aanhoudende droogte bezorgt tuinaannemers moeilijkheden

Redactie KW

Ondanks de regenbui van deze morgen, blijft het kurkdroog weer. Vooral de tuinaannemers hebben het moeilijk. Het is te droog om gras te zaaien of om struiken te planten. Pas aangelegde tuinen moeten goed worden besproeid. Voor de landbouwsector wordt de droogte pas over een tweetal weken een probleem. Wellicht doen de landbouwers dan een beroep op de bufferbekkens.

Gras zaaien is op veel plaatsen een probleem door de droge grond. Wij gingen op stap met een tuinonderneming die twee ploegen in dienst heeft die elke dag bevloeiingssystemen plaatsen.

Tuinaannemer Martin Huyghe: “Als wij dat bevloeiingssysteem niet zouden gebruiken, zouden wij in de problemen komen. Wij hebben twee mensen die constant leidingen leggen en een ploeg die achterkomt voor de aansluiting van het besprenkelsysteem.”

In de landbouwsector is er nog niet meteen paniek. De gewassen zijn gezaaid of geplant en wortelen zich nu in de bodem. Pas als de droogte nog twee tot drie weken aanhoudt, raakt de sector in problemen. Dan zullen de bufferbekkens zoals hier in Vlamertinge ongetwijfeld door de landbouwers druk worden bezocht.

(BDJ/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier