Aangenaam zomerweer vanaf dinsdag

Redactie KW

Maandagmiddag wordt het zwaarbewolkt met af en toe regen of enkele buien over het oosten en midden van het land. Er is bovendien kans op onweer.

Maandag valt er plaatselijk veel regen over het oosten. Aan zee en in het westen valt weinig of geen neerslag. De maxima bedragen 18 tot 23 graden. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

Maandagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met van tijd tot tijd regen of een bui, voornamelijk over het oosten en midden van het land, met minima van 15 tot 17 graden.

Middagtemperatuur schommelt rond 27 graden

Dinsdagochtend is het bewolkt maar vanaf de Nederlandse grens verschijnen er snel opklaringen en in de namiddag wordt het vrij zonnig. Er waait een matige wind uit noord tot noordoost. De maxima komen uit op 21 graden aan zee en hoog in de Ardennen en 24 tot 28 graden elders.

Voor woensdag tot en met zondag wordt aangenaam en warm zomerweer met flinke zonnige perioden verwacht. Aan het eind van de namiddag of ‘s avonds kan er plaatselijk een warmteonweer ontstaan. De middagtemperatuur schommelt rond 27 graden.

(Belga – foto flickr.com)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier