Aangekondigde zuidwesterstorm valt al bij al mee in de provincie

Redactie KW

De zuidwesterstorm die voor vandaag aangekondigd werd, valt al bij al mee. Buiten enkele omver gewaaide bomen, afgekraakte takken en afgebrokkelde schoorstenen bleef alles beperkt tot hevige regenvlagen en stevige rukwinden. Dat geldt trouwens ook voor donderdag. Dan ruimt de wind naar het noordwesten. Bij het Oceanografisch Meteorologisch Station in Oostende waar ze het weer voor de kustdiensten in het oog houden, verwachten ze geen al te grote problemen

Elke dag verspreidt het Oceanografisch Meteorologsich Station van uit Oostende vier weerberichten. De belangrijkste gebruikers zijn de loods- en havendiensten. Deze meteorologen stellen ook het kustweerbericht samen en buiten enkele spectaculaire uitschieters zware stormen zitten er deze week niet in.

Dagje uitwaaien

Maar zo’n flinke zuidwester is voor sommigen een extra attractie om naar de kust te komen. Ze liepen niet dik op de dijk van Blankenberge, maar voor de echte liefhebbers van de natuurelementen is dit schitterend weer. ” We zijn van Hasselt afkomstig en wij hoorden dat 100 per uur ging stormen en we zijn dan maar een dagje naar hier gekomen”, zegt een moedige wandelaar.

Wie naar de kust kwam om naar een spectaculaire zee te kijken kwam bedrogen uit. De wind is aflandig en voor de rest van de week is het bovendien doodtij. Dat betekent dat ondanks de storm de waterstand toch niet erg hoog komt.

Aangekondigde zuidwesterstorm valt al bij al mee in de provincie

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het Focus & WTV-nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier